Anpassad sökning

2008-08-24

Dag Vag i Grufvan

Det blev en enastående trevlig lördagkväll i Skottvångs Grufva i de mörka Åkersskogarna. De något förvirrade arrangörerna trodde att Nationalteatern var kvällens huvudakt, så vi slapp höra de träliga Göteborgarna. (Nåja, halva Bängen trålar kunde vi inte undvika.) Istället rullade Dag Vag igång med Bland Gamla och Unga redan vid halv åtta-snåret (se videon nedan). Bobba Fett var dock inte på plats.



Efter den hektiska och intensiva spelningen på Mosebacke senast var det faktiskt skönt att kunna lyssna på bandet i avspänd kulturmiljö. Eftersom större delen av publiken verkade ovana att vara på rockkonsert kunde man ostört hoppa, dansa och sjunga ända framme vid scenen.

Åter en riktigt underbar spelning, alla fyra verkade på strålande spelhumör. Ett stort extraplus till Beno som bjöd på underbart känslig sång i både Om Döden och Ronny Du E Rå - den grabben har verklig känsla! Det gäller förstås även hans briljanta gitarrspel. Å Tage han vinkar utan besvär! Fast mest spelar han tromma med bravur. Stickan äger scenen så fort han kliver upp på den och mellansnacken är alltid lika fyndiga. Teka har ett distinkt spel som ger ny krydda åt låtarna.

Det roliga är att bandet utvecklar låtarna hela tiden, och man låter egentligen avsevärt mycket bättre live idag än för 25 år sedan (å redan då var man bäst i landet). Därför kan man se dem hur många gånger som helst! Och 2 ggr på 4 dagar var nytt rekord för Jocke. Här kommer ytterligare ett smakprov (Om döden, Tjockhult):

Inga kommentarer: