Anpassad sökning

2009-03-13

Stockholmstrean 2009/2010 - Del 1

Det lär bli i ett riktigt getingbo i Supertrean nästa år, med hela 3 nedflyttade Stockholmslag från tvåan - Spy Bar, Orminge Wallenstam och Värmdö. Eller blir det?

Frågan är väl hur Spy Bars trupp kommer att se ut - gubbarna blir hela tiden ett år äldre, och knappast bättre med åren. Det räckte lysande 07/08, men hur många har lusten kvar efter den misslyckade sejouren i tvåan? Kan man locka in några nya slocknade stjärnor? Frågetecknen är många.

Värmdö besegrade vi i Bele redan innan denna säsong. De blir knappast bättre efter nedflyttningen. Å andra sidan kan de relativt många yngre spelarna i truppen växa till sig. Men jag tror inte de håller samma klass som exempelvis Nynäs gjorde i år.

Orminge har jag ingen större koll på. Hade tvåans sämsta försvar, och också en rätt ung trupp. Får säkert behålla stommen och borde tillhöra toppen.

Jag ställde häromdagen en fråga till förbundet angående hur många lag det blir i nästa års trea, men har inte fått svar. Så förmodligen vet man inte... Borde ju vara klart vad som gäller innan Kvalserien till trean drar igång... Som det var tänkt skulle ju de 2 första lagen i kvalet gå upp - men i och med att tre lag åkte ur tvåan skulle det i så fall bli 13 lag i nästa års trea.

Uppdaterat: Endast segraren i kvalserien får spela Div 3. Det blir alltså 12 lag i trean kommande säsong.

Inga kommentarer: