Anpassad sökning

2009-03-13

Sirius föll tungt i SSL-kvalet

Sirius har imponerat hela säsongen anförda fd Spiders-centern Erik Svensson, och de var mina kvalfavoriter. Men mot Växjö blev det stopp när Kvalserien till SSL inleddes.

Man hade en stenklar ledning med 5-2 med 11 minuter kvar att spela. Efter Växjös första reducering drog man först på sig en 2+10 och kort därefter en ny tvåa. I det sista powerplayet spelade Kjellson fram till 5-4 med dryga 2,5 minuter kvar att spela. Kvitteringen kom med 1.09 kvar, återigen efter framspelning från Kjellson. Bara 18 sekunder senare hänger Kjellson själv in segermålet, och Växjö har nu ett kanonläge inför fortsättningen av kvalserien. Vem förutom Jihde hade trott det??

I den andra matchen har Tyresö/Trollbäcken, ett gäng som för bara några säsonger sedan harvade i samma Div 2-serie som Bele, inlett lovande mot Mullsjö. I skrivande stund leder man med 7-3 en bit in i andra perioden. Men inte orkar man väl hålla? Eller har Holtz redan bränt sitt krut? Vore årets sensation om TT tog sig upp i SSL.

I SSL-slutspelet krossade "usla" Balrog storfavoriten Täby med hela 9-4 borta i sunkiga Tibblehallen. Vad håller på att hända? Först Warbergs kollaps mot Falun och nu detta. Eller är det så att Falun och Balrog bara gått och väntat på att slutspelet skulle börja. För i SSL har de ju varit helkassa efter jul...

1 kommentar:

Jocke sa...

Slut: TT-Mullsjö 10-5
4+2 av Ferraresi